dr hab. inż. Kłosowski Grzegorz RobertProjekty badawcze

dr hab. inż. Kłosowski Grzegorz RobertProjekty badawcze

  1.  Kierowanie projektami badawczymi lub udział w takich projektach.

N311 052 31/3420

Kłosowski G., Grajewski J., Boehm J., Twarużek M., Miklaszewska B. Badania nad stopniem biodegradacji mikotoksyn w procesie fermentacji alkoholowej ziarna kukurydzy oraz poziomem skażenia wywarów gorzelniczych, wykorzystywanych w żywieniu zwierząt gospodarskich. /11.10.2006-10.02.2009/ - kierownik projektu.

 

3 P06T 012 22

Czupryński B., Kłosowski G. Badania nad kinetyką powstawania produktów ubocznych, degradacją enzymatyczną skrobi oraz wykorzystaniem substratów cukrowcowych przez drożdże D-2 i As-4 w procesie technologicznym fermentacji alkoholowej wg założeń technologii BUS. /01.03.2002-31.12.2003/-wykonawca.

 

5 P 06 G 013 12

Czupryński B., Sieliwanowicz B., Kłosowski G., Woźniak R. Enzymatyczne zmniejszanie lepkości zacierów żytnich otrzymanych metodą bezciśnieniowego uwalniania skrobi. /02.01.1997-31.12.1999/ - główny wykonawca.

 

5 P 06 G 03 115

Tomasik J., Czupryński B., Bednarski W., Adamczak M., Lewandowska M., Wolska M., Kłosowski G., Kotarska K., Woźniak R. Zastosowanie hybrydyzacji międzyrodzajowej drożdży oraz ich immobilizacji w celu poprawy wydajności fermentacji alkoholowej zacierów skrobiowo-laktozowych. /01.07.1998-30.06.2001/ - wykonawca.

 

5 P 06 G 02399C/ 4238Projekt celowy

Krakowiak A., Czupryński B., Kłosowski G., Kotarska K., Wolska M., Sawicka-Żukowska R. Uruchomienie prototypowej linii technologicznej produkcji suszonych aktywnych preparatów drożdży winiarskich. /1.08.1999-30.06.2001/ - główny wykonawca.

5 P06G 060 19

Sieliwanowicz B., Czupryński B., Kłosowski G., Trzcińska M., Hałasińska A. Wykorzystanie efektu Crabtree przy otrzymywaniu przemysłowych preparatów drożdży fermentacyjnych. /1.10.2000-31.12.2001/ - główny wykonawca.

dr hab. inż. Kłosowski Grzegorz Robert